Збройні сили РФ продовжують передислокацію поблизу кордону з Україною. Триває передислокація підрозділів Збройних сил Російської федерації поблизу російсько-українського кордону, передає прес-служба РНБО.

Згідно з повідомленням, на околиці російського села Поділ-Гора, в 7 км від кордону з Сумською областю розташований військовий табір. Із залізничної станції «Уразово», яка знаходиться навпроти Харківської області, відвантажено 6 БТР. На аеродромі міста Валуйки Бєлгородської області, в 18 км від кордону, навпаки відділу прикордонної служби «Тополі» Харківського загону, виявлено базування 29 вертольотів КА-52 і двох військових літаків. В районі населеного пункту Донецьк і Камянск-Шахтинський Ростовської області, навпроти пункту пропуску «Ізварине» зафіксовано формування колони військової техніки ЗС РФ з 16 Камазів, яка прямувала у бік території України. На трасі М-04 «Дон» виявлено переміщення тягачів з 10 танків «Т-64» та 3 автомобілі «Урал» в напрямку кордону з Луганською областю.

"Значні угруповання російських військ зосереджені навпроти ділянки Луганського прикордонного загону. На напрямку Шрамко (РФ) - Уль'яновське (в 25 м від кордону) розташовані позиції підрозділи ЗС РФ (8 БМД). На напрямку Селезньова (РФ) - Василівка (у 50 м від границі) розташовані взводні групи військовослужбовців Збройних сил РФ з бронетехнікою. В районі н. п. Новомиколаївка Ростовської області зафіксовано до 20 одиниць бронетехніки. В районі н. п. Селезньов Ростовської області зосереджено до 10 одиниць бронетехніки і автомобілі КамАЗ. В районі н. п. Катеринівка Ростовської області зафіксовано значне скупчення бронетехніки і до 40 одиниць установок «Град». За наявною інформацією в н. п. Анастасіївка Ростовської області розгорнуто пункт управління, спостерігається велике скупчення підрозділів ЗС РФ (БМП, БТР, БМД, танки, артилерійські системи, РЗСО «Град»). Про це у соціальних мережах пишуть самі військовослужбовці Російської Федерації", - йдеться в повідомленні.